Forum, stworzone przez Dimness, na potrzeby umieszczania PBF Świętej Trójcy (Dimness, Magoichiable, MrBaalnazzar)
Who want to talk about murders?
Tom- Nazywam się Thomas Railey. Jestem głównym lekarzem ośrodku i odpowiadam za twój stan zdrowia. Ty zaś zostałeś wybrany ze względu na swój potencjał- głównie siłę- do projektu mającego kształtować losy świata. Na razie nie mogę ci więcej powiedzieć, ale jeszcze dzisiaj wszystkiego się dowiesz. Oficjalnie jesteś martwy, gdyż zostałeś ogłuszony przez pracującego dla nas agenta przebranego za robotnika, po czym ten "sprawdzając puls" wstrzyknął ci jad zatrzymujący pracę organizmu. Miałeś pogrzeb, po czym my cię po kilku dniach wydostaliśmy i od dzisiaj będziesz mieszkał tutaj, bo TAM jesteś martwy... podobnie z resztą jak ja... Jakieś pytania?
Czyli ludzie myśla, że ja nie zyje tak? Cóż miałem kilku wrogów, ale szkoda mi Frank'a. Jak długo tu będę?
Tom- Do końca życia, ma się rozumieć. Przecież nie wyskoczysz i nie powiesz, że jednak żyjesz! Na pocieszenie: ja przeżywam to samo co ty; też jestem tu wbrew swojej woli.
Myśle, że przeżyje. Przyjacielu?
Tom- Byłbym wdzięczny, gdybyśmy zostali przyjaciółmi. *zapisuje coś na karcie pacjenta* Podać ci rozkład dzisiejszego dnia?
No mógłbyś Tom.
Tom- Więęęęc... Jest 10:00. O 16:00 ty oraz dwójka twoich towarzyszy macie spotkanie na sali konferencyjnej. Około 14:00 dostarczone wam zostaną świerze ubrania, jeśli cię to interesuje. Zaś po spotkaniu, o 18:00 odbędzie się sesja próbna. Czego? Dowiesz cię. Od następnego dnia o 15:00 będzie zbiórka w pomieszczeniu dekontaminacyjnym. Cały rozkład. Skomplikowane?
Nie tak bardzo Tom. Myśle, że będzie nam się dobrze układało w przyjaźni.
Tom- Ogólnie jeśli masz jakiekolwiek uwagi odnośnie zdrowia, to zjaw się u mnie. Pomogę. A teraz znikam, bo muszę się jeszcze z kimś spotkać. Jak już dostarczą ci świeże ubrania, to możesz się rozejżeć po ośrodku. Zjaw się u mnie; popytaj o klinikę medyczną- na pewno wskażą ci drogę. Wytłumaczę ci, co gdzie i jak.
*Wychodzi.*
Powrót do starego avka, hm...
(Wkońcu zatrzymuje łzy. Rozgląda się po pokoju, jeszcze raz. Dokładnie. W pokoju, oprócz łózka był stolik nocny oraz szafa. Na suficie była podłóżna lampa. Spojrzała w dół, w jej oczach było widać pustkę.)
Tom- Wchodzę!
*Wchodzi Tom z ułożonym w kostkę szarym kombinezonem.*
Tom- Masz tu czyste ubranie. Wiem... trochę pozbawione kolorów, ale to również ma swoje wytłumaczenie. Zrozumiesz o 16:00, w sali konferencyjnej. Liczę, że będziesz...
Tom- Korytarz przed atrium. Potrzeba ci czegoś jeszcze?
*Kłania się i wychodzi. Podchodzi do pokoju Alexa.*
Tom- Wchodzę!
*Wchodzi z identycznym kombinezonem, co wcześniej.*
Tom- Jeśli życzysz sobie jakieś białe dodatki do tego ubrania, to powiedz.